Onze kerntaken

De vrijwilligers van Het Vlaamse Kruis Ninove zetten zich dagelijks in om onze 6 kerntaken te kunnen vervullen. Omdat we jullie enkel het beste willen aanbieden werken we met heel wat regionale partners samen.

EHBO opleidingen organiseren

Het Vlaamse Kruis Ninove organiseert een ruime waaier van EHBO opleidingen. Van korte initiaties tot volledige EHBO opleidingen, van basishandelingen tot gespecialiseerde technieken,…
Deze opleidingen worden steeds zo praktijkgericht mogelijk gegeven; EHBO is immers snel en correct leren handelen. Maar je moet natuurlijk wel weten wat je doet. Onze ervaren lesgevers zorgen er steeds voor dat elke opleiding een hele belevenis is waar leren en lachen vaak hand in hand gaan.

Wil je meer informatie over onze EHBO opleidingen? Kijk dan in het menu hierboven onder “EHBO Opleidingen”.

EHBO hulpposten organiseren

Het Vlaamse Kruis Ninove staat in voor de oprichting van EHBO hulpposten voor evenementen in Ninove, Lierde, Brakel en Geraardsbergen.
Onze hulpverleners hebben zowel ervaring met kleinere evenementen als met grote risicomanifestaties en worden vaak ter ondersteuning van andere afdelingen gevraagd ver buiten ons grondgebied; van Oostende tot Hasselt.

Wil je meer informatie over onze EHBO hulpposten? Kijk dan in het menu hierboven onder “Hulpposten”.

Instaan voor ziekenvervoer

Het Vlaamse Kruis Ninove doet momenteel enkel ziekenvervoer in functie van de EHBO hulpposten.
Voor dringende zaken bel je uiteraard best 112.
Voor niet dringend liggend ziekenvervoer verwijzen we je door naar één van de regionale partners. 
Vraag zeker even advies aan je huisarts.

Aanbieden van een uitleendienst

Het Vlaamse Kruis Ninove kiest er momenteel voor om geen concurrentie aan te gaan met de lokale partners. Via je apotheek, je ziekenfonds,… kan je vaak heel snel aan degelijk materiaal voor een goede prijs raken. Deze service kunnen wij niet bieden.

Hulp verlenen bij rampen

Het Vlaamse Kruis Ninove heeft heel wat expertise inzake rampen en noodplanning. We geven hierover dan ook heel wat opleidingen en werken mee aan tal van rampoefeningen tot ver buiten onze regio.

Branden van rusthuizen, ziekenhuizen, bedrijven, zware verkeersongevallen, noodweer,… zijn maar een kleine greep uit de dreigende noodsituaties waarbij Het Vlaamse Kruis ingezet wordt.

De brand van La Lorraine waarbij we als toevallige hulpverleners in het opvangcentrum terecht kwamen of de ramp op Pukkelpop waar we preventief aanwezig waren zijn waarschijnlijk de meest gekende.

Mensen samenbrengen

Zoals elke sociaal voelende vereniging organiseren we heel wat activiteiten voor al onze leden. Dit niet enkel om de band tussen de vrijwilligers te versterken maar ook om onze vereniging kenbaar te maken bij het publiek, goede doelen te steunen, collega verenigingen in de streek te leren kennen,…

Wil je eens meegaan? Neem een kijkje in onze diensten- en activiteitenkalender.

Onze projecten.

Bovenop onze 6 kerntaken werken we op regelmatige basis projecten uit. Van het EHBO fietsteam tot EHBO voor kleuters…